De streek kent diverse soorten wandelroutes. Ze variëren in lengte (van één uur tot een hele dag) en in zwaarte (van makkelijk begaanbare routes tot routes voor de geoefende wandelaar).

De vermelde wandelroutes zijn verkrijgbaar bij onze receptie. We bieden ook andere wandelroutes aan en adviseren je graag over de verdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld als je je eigen route wilt uitstippelen.

Korte wandelingen

Een greep uit de korte wandelingen tot 4 uur:

Langere wandelingen

Een greep uit de langere wandelingen:

NIEUW: Route-app

Een aantal van onze wandelroutes zijn ook beschikbaar in de app ViewRanger. Met de ViewRanger-app kun je gratis onze routes en kaarten downloaden.

De GPS-navigatie van Viewranger werkt offline, dus ook als je geen internetverbinding of bereik met je telefoon hebt. Je moet dan wel de route en de kaart downloaden voordat je gaat wandelen. Dit kan op onze Wifi-plek op de parkeerplaats, maar dit kun je ook alvast thuis doen.

Bekijk onze routes en instructies voor het gebruik van de app hier.

Stafkaarten

Er zijn 4 stafkaarten voor deze streek (schaal 1:25.000). De kaarten worden uitgegeven door IGN (Institut Géographique National) en hebben de volgende nummers:

  • 3318 est Vittel
  • 3319 est Monthureux sur Saône
  • 3418 O Dompaire
  • 3419 O St. Loup sur Semouse

Bij ons kun je stafkaarten lenen tegen een borg. De stafkaarten zijn ook ter plaatse verkrijgbaar bij de boekhandel in Darney en in Vittel. In Nederland kun je ze bestellen bij iedere willekeurige boekhandel.

Verder is er een uitgebreide kaart met ingetekende wandelroutes van de Club Vosgien. Dit is kaart nummer 5/8 Epinal Remiremont Luxeuil-les-Bains met een schaal 1:50.000

De GR 7 loopt door de streek

Eén van de grote wandelroutes van Frankrijk loopt door de streek: de GR 7. De route is gemarkeerd met een rood/witte rechthoek. Ze sluit in het westen aan op de GR 714 Domrémy. Naar het oosten toe loopt ze via Remiremont door naar de oostgrens van het departement.