In ons atelier kun je op diverse manieren creatief, scheppend bezig zijn. Je wordt door een ervaren medewerker begeleid en zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen. Bij mooi weer kun je ook buiten werken!

Doorlopende workshops

Deze workshops zijn het hele jaar door mogelijk:

Mozaïeken

Mozaïeken doe je op een ondergrond, waar je stukjes tegel (of glas, spiegel etc) op plakt. De stukjes tegel kun je zelf snijden of 'knippen' met een tang. We bieden allerlei verschillende basisvormen aan, van hout of beton, schalen of diervormen of vazen, of kleine kaarshoudertjes.

Speksteen bewerken

Speksteen, ook wel zeepsteen genoemd, is een zachte steensoort, die zich bijzonder goed leent voor eenvoudige plastieken, in het bijzonder voor beginnende beeldhouwers. Het vormgeven van het materiaal gebeurt met vijlen en schuren. Je bereikt vrij snel een mooi resultaat.

Tekenen en/of schilderen

De terreinen van ECOlonie en haar directe omgeving kunnen erg inspirerend zijn, bijvoorbeeld de kleurrijke kruidentuin en groentetuin. Met behulp van verschillende technieken kun je je teken- en/of schilderkunst (verder) ontwikkelen. Er wordt geschilderd met acrylverf op doeken of op houten panelen.

Tiffany

Van oudsher staat Hennezel bekend om haar glaswerk. Op het terrein van Ecolonie heeft vroeger ook een glasoven gestaan. Door met Tiffany te werken zet je dus in feite een traditie voort. Met Tiffany maak je van kleinere stukken glas, vaak resten, een nieuw werkstuk. Zo verschijnen de prachtigste vormen! Elk stukje glas wordt aan de randen beplakt met een koperfolie, zodat daarna de stukjes met tin aan elkaar gesoldeerd kunnen worden.

Beeldhouwen

Voor degenen die zijn of haar beeldhouwkunsten wil beproeven op kalksteen of hardere steensoorten zijn er diverse mogelijkheden.

Steentekenen

Noemen we ook wel Stonetattoo. Niets is leuker dan iets maken van wat de natuur je geeft. Voor stenen geldt dit in het bijzonder, immers de natuur heeft ze al op maat geslepen en met wat water eindeloos gepolijst. In de omgeving van ECOlonie zijn er veel geschikte stenen te vinden. We hebben allerlei stiften waarmee je ze kunt tekenen, en vervolgens lak je ze af.

Praktisch

  • Je koopt een kaartje in de winkel. Je betaalt per dagdeel, dat wil zeggen een ochtend of een middag. Uiteraard is het mogelijk om twee dagdelen achter elkaar deel te nemen. Het kaartje wordt afgestempeld in het atelier.
  • De prijs voor volwassenen bedraagt € 12,- per dagdeel, exclusief materiaal.
  • De prijs voor kinderen, vanaf 8 jaar, is € 9,- per dagdeel, exclusief materiaalkosten.
  • Kinderen tot en met 7 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Kind en volwassene betalen samen € 10,- per dagdeel, exclusief materiaal. Vraag ook naar onze familiekorting.
  • Ter indicatie van de materiaalkosten, voor het mozaïeken van één werkstuk lopen de kosten van € 5,- tot ongeveer € 20. De materiaalkosten van het speksteen bewerken zijn afhankelijk van de grootte van de steen, maar de prijs van een steen is € 5,- per kilo. Bij het maken van een werkstuk van Tiffany liggen de materiaalkosten rond de € 10,-. De materiaalkosten van schilderen variëren naar gelang de grootte van het doek, maar voor een klein doek betaal je ongeveer € 7,50.

Agenda

No activities found